2016. január 4., hétfő



Csokoládékrémes meggytorta

Hozzávalók 12 szelethez:10 dkg vaj,15 dkg tortabevonó csokoládé, 6 tojás, 17 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1üveg magozott meggybefőtt, 2,5 dl tejszín, 2 tasak vaniliás cukor,1 tasak habfixáló, 3 evőkanál étkezési keményítő, 5 ek.( meggy)pálinka
a díszítéshez: 30 dkg csokoládé, 35 dkg puha vaj, 5 dkg étcsokoládé,
Előkészítés: A tortához a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tortabevonót darabokra tördeljük és vízgőz felett felolvasztjuk. Kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 C-fokraelőmelegítjük.
Elkészítés: A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Közben beleszitálunk 10 dkg cukrot. A tojássárgáját  7 dkg cukorral kb. 10 perc alatt sűrű krémmé keverjük. Rászitáljuk a lisztet, és beledolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tortabevonót, és elkeverjük.Végül a  tojáshabot is beleforgatjuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.(tűpróba) A tortát  a formában rácsra tesszük és  hagyjuk kihűlni.A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaniliáscukorral és a habfixálóval.  A tortát kivesszük a formából, vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot tálra fektetjük, körézárjuk a forma oldalát, és meglocsoljuk a pálinka felével.Rásímítjuk a tejszín felét és rászórjuk a meggy felét.Ráfektetjük a középső tortalapot, meglocsoljuk pálinkával.A maradék krém és meggy következik, majd ráborítjuk a felső tortalapot. A díszítéshez a csokoládét  gőzfürdőben felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a csokoládét, és felhabosítjuk, majd legalább 1 percig keverjük, amíg sűrű krém lesz. A torta oldalát, tetejét bevonjuk a csokikrémmel, a maradékból pedig habrózsákat nyomunk a tetejére. Az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn forgáccsá reszeljük, és rászorjuk a tortára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése