Csokoládékrémes
meggytorta
Hozzávalók
12 szelethez:10 dkg vaj,15 dkg
tortabevonó csokoládé, 6 tojás, 17 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1üveg magozott
meggybefőtt, 2,5 dl tejszín, 2 tasak vaniliás cukor,1 tasak habfixáló, 3
evőkanál étkezési keményítő, 5 ek.( meggy)pálinka
a díszítéshez: 30 dkg
csokoládé, 35 dkg puha vaj, 5 dkg étcsokoládé,
Előkészítés: A tortához
a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tortabevonót darabokra tördeljük és vízgőz
felett felolvasztjuk. Kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180
C-fokraelőmelegítjük.
Elkészítés: A tojások
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Közben beleszitálunk 10 dkg
cukrot. A tojássárgáját 7 dkg cukorral
kb. 10 perc alatt sűrű krémmé keverjük. Rászitáljuk a lisztet, és
beledolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tortabevonót, és elkeverjük.Végül
a tojáshabot is beleforgatjuk. A formába
simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.(tűpróba) A tortát a formában rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.A meggyet lecsepegtetjük. A
tejszínt kemény habbá verjük a vaniliáscukorral és a habfixálóval. A tortát kivesszük a formából, vízszintesen 3
lapra vágjuk. Az alsó lapot tálra fektetjük, körézárjuk a forma oldalát, és
meglocsoljuk a pálinka felével.Rásímítjuk a tejszín felét és rászórjuk a meggy
felét.Ráfektetjük a középső tortalapot, meglocsoljuk pálinkával.A maradék krém
és meggy következik, majd ráborítjuk a felső tortalapot. A díszítéshez a
csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk. A
vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a csokoládét, és felhabosítjuk, majd
legalább 1 percig keverjük, amíg sűrű krém lesz. A torta oldalát, tetejét
bevonjuk a csokikrémmel, a maradékból pedig habrózsákat nyomunk a tetejére. Az
étcsokoládét nagy lyukú reszelőn forgáccsá reszeljük, és rászorjuk a tortára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése