Omlós almás pite
Hozzávalók a tésztához :
Hozzávalók a tésztához :
50 dkg finomliszt
10 dkg cukor
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 tojás sárgája
4 ek tejföl
1 csg sütőpor
10 dkg cukor
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 tojás sárgája
4 ek tejföl
1 csg sütőpor
A töltelékhez:
1500 gramm alma
1500 gramm alma
cukor ízlés szerint
Őrölt fahéj ízlés szerint
A tetejére:
1 db tojássárgája
Őrölt fahéj ízlés szerint
A tetejére:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,lereszeljük.
Egy lábasba tesszük,,rászórjuk az ízlés szerint mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat.
Megpároljuk,majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk,tepsi nagyságúra nyújtjuk.(24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával.
Ráborítjuk az almatölteléket,,egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és rá helyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét.
Tojás sárgájával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 30 -35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával,hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt felszeleteljük.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Almás tészta
70 dkg lisztet elmorzsolunk 35 dkg margarinnal. 3 dl tejet meglangyosítunk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és 5 dkg élesztőt. Ha megkelt, hozzáteszük a liszthez 1 tojássárgájával és egy csipet sóval együtt. Jól kidolgozzuk, és fél órán át kelesztjük. 2 kg almát meghámozunk, lereszeljük, megszórjuk 4 evőkanál cukorral és megpároljuk. Belekeverünk 1 mokkáskanál fahéjat és 2 evőkanál darált diót. A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Egy kizsírozott tepsibe tesszük, rákenjük a tölteléket és arra a másik lapot. Megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon 30 percig sütjük.
Egy lábasba tesszük,,rászórjuk az ízlés szerint mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat.
Megpároljuk,majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk,tepsi nagyságúra nyújtjuk.(24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával.
Ráborítjuk az almatölteléket,,egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és rá helyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét.
Tojás sárgájával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 30 -35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával,hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt felszeleteljük.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Almás tészta
70 dkg lisztet elmorzsolunk 35 dkg margarinnal. 3 dl tejet meglangyosítunk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és 5 dkg élesztőt. Ha megkelt, hozzáteszük a liszthez 1 tojássárgájával és egy csipet sóval együtt. Jól kidolgozzuk, és fél órán át kelesztjük. 2 kg almát meghámozunk, lereszeljük, megszórjuk 4 evőkanál cukorral és megpároljuk. Belekeverünk 1 mokkáskanál fahéjat és 2 evőkanál darált diót. A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Egy kizsírozott tepsibe tesszük, rákenjük a tölteléket és arra a másik lapot. Megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése