Palacsinta

Mascarponés rakott palacsinta

Hozzávalók: 50 dkg mascarpone,  20 dkg gesztenyepüré, 15 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró, vagy dió, 3 tojás, 13 dkg cukor, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája, vaj

Összekeverem a lisztet a tojásokkal, mogyoróval, 2 evőkanál cukorral meg a tejjel, és 20 percig állni hagyom. A tojássárgákat habosra keverem a maradék cukorral, és a mascarponéhoz adom a gesztenypürével együtt. A tésztából 8-10 palacsintát sütök, majd a krémmel felváltva egymásra rétegezem, és hűtőbe teszem legalább 2 órára. Ízlés szerint díszítem.




 Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák   


Hozzávalók

8 db édes pala­csinta, 20 dkg gesztenyepüré, 5 dkg porcukor, 10 dkg étcso­koládé, 3 dkg vaj, 0,5 dl rum.


A szokásos módon megsüt­jük a palacsintákat. A geszte­nyepürét a porcukorral és 0,2 dl rummal összedolgoz­zuk, a krémmel megtöltjük a palacsintákat. Kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk. Tetejére szórjuk a reszelt csokoládét, majd addig sütjük, míg a csokoládé a karikákra ráolvad. A sütőből kivéve a maradék rummal leöntjük, meggyújtjuk. és az asztalra tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése