Bajor csirkecomb
Hozzávalók: személyenként 1 db
csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl
tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt
bors.
Elkészítés: A húst füstölt szalonnával
sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két
vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott,
karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. A
tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt
borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére
morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a
hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A
legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése