Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 6
evőkanál, tetszés szerinti müzlikeverék, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg mazsola,
4 dl narancslé (vagy narancsszörp és annyi víz, hogy a folyadék összesen 4 dl
legyen), 2 tojás, 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne
legyen nagyon édes), csipetnyi só.
A rétes töltelékéhez egy tálba
beleszórom a müzlit, ráöntöm a narancslevet és a habosra felvert tojásokat.
Mézzel édesítem, és jól összekeverem, majd 20 percig hagyom állni. Közben az
aszalt szilvára kevés forró vizet öntök, és ugyancsak állni hagyom néhány
percig. A mazsolát is megmosom, leszárazom, és hozzákeverem a müzlihez. Az
aszalt szilvát kimagozom, apróra vágom, és az áttört tehéntúróval együtt
hozzákeverem a narancsos-tojásos keverékhez. Jól összedolgozom. A réteslapokat
szétszedem, majd kettőt ráborítok egy nedves konyharuhára. Kevés olajjal
bekenem, ezután a szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét. Egyenletesre
igazítom, és szorosan felcsavarom. A rétesrudat kiolajozott sütőlemezre teszem,
a másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Mindkettő tetejét és oldalát kevés
olajjal megkenem, majd az előmelegített, forró sütőbe téve, szép pirosra
megsütöm. Még forrón felszeletelem, de csak akkor tálalom, ha teljesen kihűlt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése