Hozzávalók: 50 dkg savanyú
káposzta, 2 nagy, savanykás alma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej
vöröshagyma és 1 csokor snidling), 3 dl savanyúkáposzta-lé, ízlés szerint
porcukor (vagy kevés méz), só, törött fekete bors, 2 evőkanál olaj.
Elkészítés: A lecsurgatott
savanyú káposztát apróra vágom, a megmosott, kicsumázott almát héjastól, vékony
csíkokra metélem, és kevés káposztalével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A
zöldhagymát tisztítás után zöld szárával együtt vékonyra karikázom, és megsózva
hagyom állni 15 percig. Ezután mély tálban összekeverem az apró káposztát, az
almát és a hagymát. A káposztalébe annyi porcukrot, sót és törött borsot
keverek, hogy kellemesen édeskés-pikáns legyen. Végül belekeverem az olajat is.
Ezt az öntetet rálocsolom a salátára. Jól átforgatom, majd szorosan lefedve
(nehogy a hagymás káposzta illatát egyéb élelmiszerek is átvegyék), a
hűtőszekrényben érlelem 1 napig. Legalább 1 hétig elálló, kellemesen pikáns
saláta, amely egyaránt illik húsos ételekhez és fogyókúrás vacsorasalátának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése