1 kg rövidkarajt kicsontozunk, és kevés zsíron, kis vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Mellédobunk 1 fej vöröshagymás, és 2 gerezd fokhagymát. Míg a hús párolódik, tölteléket készítünk. Zsíron megfonnyasztunk egy apróra vágott vöröshagymát , összedolgozzuk egy vízbe áztatott , kinyomkodott összemorzsolt zsemlével, és egy doboz májkrémmel. Sóval törött borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemzölddel, és ételízesítő-porral fűszerezzük. A karajt szépen felszeleteljük, a szeleteket megkenjük töltelékkel, és egy hosszúkás tűzálló tálban eredeti formájára összeállítjuk.1 tojássárgát elkeverünk 2 dl tejföllel, és a húsra öntjük. Sütőben ,megsütjük , és tálalás előtt reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése