HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg sütőtök
50 dkg bőr nélküli kacsamell
1 szál rozmaring | só, bors | olaj
3 tojás | 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag (8 lap) réteslap
1 A sütőtököt félbevágjuk, magházát
kikaparjuk, tepsibe tesszük. 180 °C-ra
előmelegített sütőben 40 perc alatt
megsütjük. Mikor kihűlt, a tökhúst tál-
ba kaparjuk.
2 A kacsamellet apró kockákra vágjuk.
összekeverjük az apróra vágott rozma-
ringgal, sóval, borssal, 2 evőkanál olaj-
jal. Forró serpenyőben 4-5 perc alatt
megpirítjuk. Összeforgatjuk a tökkel, a
tojással és a zsemlemorzsával. Ízlés
szerint még sózzuk, borsozzuk.
3 A réteslapokat vékonyan megkenjük
olajjal, négyet-négyet egymásra teszünk,
majd a tölteléket csíkban rátesszük az
egyik szélére. Szorosan feltekerjük, két
rudat készítünk ilyen módon. Sütőpa-
pírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C-
os sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk, jól illik mellé a
friss saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése