2022. október 26., szerda

Kacsahúsos, sütő- tökös rétes


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg sütőtök

50 dkg bőr nélküli kacsamell

1 szál rozmaring | só, bors | olaj

3 tojás | 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1 csomag (8 lap) réteslap

1 A sütőtököt félbevágjuk, magházát

kikaparjuk, tepsibe tesszük. 180 °C-ra

előmelegített sütőben 40 perc alatt

megsütjük. Mikor kihűlt, a tökhúst tál-

ba kaparjuk.

2 A kacsamellet apró kockákra vágjuk.

összekeverjük az apróra vágott rozma-

ringgal, sóval, borssal, 2 evőkanál olaj-

jal. Forró serpenyőben 4-5 perc alatt

megpirítjuk. Összeforgatjuk a tökkel, a

tojással és a zsemlemorzsával. Ízlés

szerint még sózzuk, borsozzuk.

3 A réteslapokat vékonyan megkenjük

olajjal, négyet-négyet egymásra teszünk,

majd a tölteléket csíkban rátesszük az

egyik szélére. Szorosan feltekerjük, két

rudat készítünk ilyen módon. Sütőpa-

pírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C-

os sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Felszeletelve tálaljuk, jól illik mellé a

friss saláta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése