Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 kk. só
- 3 ek. cukor (60 g)
- 25 g friss élesztő
- 3 dl tej
- 0,5 dl olaj
Tölteni:
- lekvár
Kenni:
- 1 tojás
Leírás
- A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percre letakarva félre teszünk pihenni.
- Ezután a tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
- Majd 16 részre vágjuk, mindegyikre lekvárt teszünk és egyesével feltekerjük (kívülről befelé haladva), majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
- Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket.
- Amíg a sütő melegszik, a kiflik a pulton pihennek. (20 perc.)
- Végül előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése