Hozzávalók: kb. 80 dkg zsenge (kolbász)tök, 40 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 1 tojás, 10 dkg óvári sajt, só, petrezselyemzöld, a tepsi kenéséhez margarin vagy olaj, a tálaláshoz tejföl Elkészítés: A meghámozott tököt vastagabb karikákra vágjuk, a belsejét kivájjuk, majd enyhén sós, forrásban levő vízben kb. 4-5 percig főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kicsit kihűlt, meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük. A tört burgonyát összekeverjük a juhtúróval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a tojással. A tökkarikákat margarinnal vagy olajjal kikent tepsire rakosgatjuk, megtöltjük a juhtúrós krémmel, a tetejére reszelt óvári sajtot hintünk. Sütőben pirosra sütjük kb. 20 perc alatt. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése