2024. június 30., vasárnap

Egyszerú tejfölös zöldbableves

 


Hozzávalók:

  • 700 g vajbab

  • Só ízlés szerint

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál finomliszt

  • 3 evőkanál napraforgóolaj

  • 1 evőkanál fűszerpaprika

  • 2 dl tejföl

  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A vajbabot alaposan mossuk meg, majd vágjuk 3-4 cm-es darabokra.

  2. Egy lábosban forrósítsunk fel olajat, majd dinszteljük rajta üvegesre a finomra vágott fokhagymát.

  3. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, majd pirítsuk zsemleszínűre.

  4. Megszórjuk fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.

  5. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.

  6. Lassú tűzön főzzük puhára a zöldbabot (kb. 20-30 perc).

  7. A tejfölt simára keverjük egy kevés levessel, majd óvatosan belekeverjük a levesbe.

  8. Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése