Hozzávalók:
700 g vajbab
Só ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
3 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A vajbabot alaposan mossuk meg, majd vágjuk 3-4 cm-es darabokra.
Egy lábosban forrósítsunk fel olajat, majd dinszteljük rajta üvegesre a finomra vágott fokhagymát.
Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, majd pirítsuk zsemleszínűre.
Megszórjuk fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.
Lassú tűzön főzzük puhára a zöldbabot (kb. 20-30 perc).
A tejfölt simára keverjük egy kevés levessel, majd óvatosan belekeverjük a levesbe.
Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése