2024. november 17., vasárnap

Gyümölcsös csokoládéhab torta

 ### Hozzávalók:
**A piskótához:**
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor

**A krémhez:**
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín (felverve)
- 5 dkg margarin
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 15-20 dkg fagyasztott gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök)
- 5 dkg dió (apróra vágva)

**Díszítéshez:**
- Gyümölcsök, olvasztott csokoládé, diódarabkák

---

### Elkészítés:

#### **1. Piskóta elkészítése:**
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.
2. Válaszd szét a tojásokat, a sárgáját keverd habosra a cukorral. A fehérjéből verj kemény habot.
3. Szitáld össze a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan keverd hozzá a tojássárgás keverékhez.
4. Forgasd bele a tojásfehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze.
5. Öntsd a formába, és süsd 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizd. Ha kész, hagyd kihűlni.

---

#### **2. Krém elkészítése:**
1. Főzd meg a pudingot a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint. Amikor kihűlt, keverd bele a margarint és az olvasztott csokoládét.
2. A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a csokoládés pudingkrémbe.
3. Add hozzá a diót és a gyümölcsök felét.

---

#### **3. Torta összeállítása:**
1. A kihűlt piskótát helyezd egy tálcára, és kend meg egy réteg lekvárral (ha szeretnéd).
2. Oszlasd el rajta a csokoládéhabos krémet.
3. Szórd a tetejére a maradék gyümölcsöt, diót és locsold meg olvasztott csokoládéval.

---

### Tipp:
- Ha marad tejszín, tehetsz belőle kis halmokat a torta tetejére, vagy körben feldíszítheted.
- Hűtsd a hűtőben 2-3 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat hozzá! 😊


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése