2015. december 8., kedd

Almás tészta

70 dkg lisztet elmorzsolunk 35 dkg margarinnal. 3 dl tejet meglangyosítunk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és 5 dkg élesztőt. Ha megkelt, hozzáteszük a liszthez 1 tojássárgájával és egy csipet sóval együtt. Jól kidolgozzuk, és fél órán át kelesztjük. 2 kg almát meghámozunk, lereszeljük, megszórjuk 4 evőkanál cukorral és megpároljuk. Belekeverünk 1 mokkáskanál fahéjat és 2 evőkanál darált diót. A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk.  Egy kizsírozott tepsibe tesszük, rákenjük a tölteléket és arra a másik lapot. Megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése