Frankfurti
leves
Hozzávalók:
50 dkg
kelkáposzta
1 evőkanálnyi
majoránna
1 db
vöröshagyma
1 dl
tejszín
2 gerezd
fokhagyma
olaj a
sütéshez
1 csomó
petrezselyemzöld
só, őrölt
bors
4 db
virsli
A hagymát
és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A kelkáposztát megmossuk,
kivágjuk a torzsát, négybe vágjuk, és kb. félcentis csíkokra felszeljük.
Hozzáadjuk
a hagymához. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és a majoránnával ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztát ellepje, és fedő alatt puhára főzzük.
A megfelelő mennyiségűre kipótoljuk a vizet (kb. 1–1,2 liter), és felforraljuk.
Közben a virslit félcentis karikákra szeljük, forró olajban pirosra sütjük,
majd hozzáadjuk a kész leveshez, és újra felforraljuk. Levesszük a tűzről,
hozzáöntjük a tejszínt, de tovább nem forraljuk. Forrón tálaljuk.
Tehetünk
bele pár szem burgonyát is; 1×1 centis kockákra vágva, a káposztával együtt
rakjuk a levesbe.
nyomtatás
nyomtatás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése