2017. február 14., kedd

Frankfurti leves



Frankfurti leves


Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta
1 evőkanálnyi majoránna
1 db vöröshagyma
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
1 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors
4 db virsli
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsát, négybe vágjuk, és kb. félcentis csíkokra felszeljük.
Hozzáadjuk a hagymához. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és a majoránnával ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztát ellepje, és fedő alatt puhára főzzük. A megfelelő mennyiségűre kipótoljuk a vizet (kb. 1–1,2 liter), és felforraljuk. Közben a virslit félcentis karikákra szeljük, forró olajban pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a kész leveshez, és újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, de tovább nem forraljuk. Forrón tálaljuk.
Tehetünk bele pár szem burgonyát is; 1×1 centis kockákra vágva, a káposztával együtt rakjuk a levesbe.

nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése