2017. február 13., hétfő

Virslis kiflik



Virslis kiflik




Hozzávalók:  50 dkg liszt , 1 dkg olaj,  1 kávéskanál só , 2,5 dl tej,   2,5 dkg élesztő,  1 kávéskanál cukor, 4 pár virsli,  10 dkg sajt,  1 tojás a kenéshez
Elkészítés:  Az élesztőt cukorral felfuttatjuk a tejben. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle.                              Két cipóra osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk és mindegyiket 8 cikkre vágjuk . A körcikkek szélesebbik végére egy fél virslit helyezünk és felcsavarjuk kifli formára. Megkenjük felvert tojással a tetejét és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük. A kifliket a tepsiben legalább  5 centis távolságra helyezzük el egymástól, mert még sütés közben nőni fognak.


                                                                   nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése