2017. december 9., szombat

Sütőtökös kakaós kalács

Hozzávalók: 50 dkg+10 dkg liszt, 2+1 evőkanál nádcukor, 2 dl tej, 3 dkg friss élesztő, ½ dl olaj, 1 tojás + 1 tojás sárgája a lekenéshez, 1 mokkáskanál só, 20 dkg sütőtök ( megsütve és sülten mérve) 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó Elkészítjük az alaptésztát: A tejben elkeverünk 2 evőkanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt, a lisztet a dagasztó tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olaj felét, az élesztős tejet, a tojást, majd amikor már dagasztott a gép egy keveset, akkor a sót is. Kb 10 perc dagasztás után, mikor a tészta már összeállt, kivesszük a tálból és elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a sütőtököt és a +10 dkg lisztet és összedagasztjuk, a végén hozzáadjuk az előzőleg megfelezett olaj mennyiségé felét. A tészta másik feléhez pedig hozzádagasztjuk a kakaót, az egy kanál cukrot és végük a maradék olajat. Letakarva 50 percig kelesztjük a két tésztát. Először a sütőtökös tésztát nyújtjuk ki, majd a kakaósat egy picit kisebbre és ez utóbbit ráfektetjük a sütőtökös tésztára és feltekerjük őket egybe Sütőpapírral kibélelt kalácssütőbe (vagy egy jénaiba mert nagy adag) tesszük és 25 percig a formában letakarva kelesztjük. Lekenjük egy tojás sárgájával és előmelegített 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. (tűpróba!)

Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése