Hozzávalók:
8 db friss
tojás, 1 db tejben áztatott zsemle, 1 ek. mustár, 1 kk vágott zöldpetrezselyem,
2 dkg vaj, 1-2 evőkanál tejföl, 2 dkg reszelt sajt, só, bors
A tojásokat
megfőzzük, héját leszedjük, hosszában kettévágjuk, sárgáját szitán vagy
passzírozón áttörjük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk és azt is
áttörjük.
A
tojássárgáját, zsemlét és tejfelt sóval, borssal összekeverjük, ehhez mustárt,
petrezselymet adunk. A tojásokat megtöltjük.
Zsírral
kikent tűzállótálba tesszük, minden tojás tetejére vajdarabkákat rakunk,
leöntjük tejfellel és reszelt sajttal meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése