Hozzávalók: 8 tojás,
só, ecet; a mártáshoz: 2
tojássárgája, 4 evőkanál tej, 2 evőkanál olaj, 1 deci tejszín, 2 kisebb kemény ecetes
uborka, 1 csomó petrezselyem zöldje, só, cukor, ecet.
Egy lábasban sós, ecetes vizet forralunk, és a tojásokat
egyenként, óvatosan, hogy ne érjenek össze, egymás mellé ütjük. A vizet nem
forraljuk tovább, hanem kis lángon abáljuk a tojásokat 5 percig. Lyukas
kanállal kiszedjük, a rongyos széleit levágjuk, üvegtálba tesszük, és leöntjük mártással.
Remuládmártás: gőz felett sűrűre főzünk 2 tojássárgáját 4
evőkanál tejjel. Ha kihült, cseppenként hozzákeverünk 2 evőkanál olajat és a
tejszínt. Az uborkát lereszeljük, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk és
összekeverjük a mártással. Sóval cukorral, ecettel ízlés szerint megízesítjük.
Ha túl sűrű, tehetünk hozzá kevés tejet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése