2020. február 23., vasárnap

Sajtos tekercs

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 8 dkg liszt, 3 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 4 db tojássárgája és habja, 1 dl tejfel, 1 dkg zsír, 1 csipetnyi só

 A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd tejjel felengedjük és addig keverjük amíg könnyen keverhető fehér pép lesz. Levesszük a tűzről, és tovább keverjük addig, amíg kihűl, ezután egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat és a reszelt sajtot. Könnyedén belevegyítjük a felvert tojáshabot. Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és a sütőben 15-20 percig sütjük. Ha a tészta kisült, asztalkendőt borítunk rá és ezzel együtt borítjuk a deszkára. Reszelt parmezán sajttal vastagon meghintjük, kissé sózzuk és kevés tejfeles zsírral meglocsoljuk. Felcsavarjuk, tálon szeletekre vágjuk, sajttal vagy apróra vagdalt sonkával megszórjuk. Forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése