Hozzávalók
**A tésztához:**
- 2 csésze (200 g) graham keksz morzsa
- ¼ csésze (50 g) kristálycukor
- 6 evőkanál sótlan vaj, olvasztva
**A töltelékhez:**
- 32 uncia (904 g) krémsajt, szobahőmérsékleten
- 1 ⅓ csésze (226 g) kristálycukor
- 1 csésze (227 g) tejföl, szobahőmérsékleten
- 1 evőkanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál só
- 4 nagy tojás, szobahőmérsékleten, enyhén felverve
**Az epres feltéthez:**
- 16 uncia (400 g) egész eper, apróra vágva
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csésze (200 g) kristálycukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- ⅛ teáskanál só
- 2 csésze (334 g) apróra vágott eper
#### Elkészítés
1. **A tészta elkészítése:**
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
- Keverjük össze a graham keksz morzsát, a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk a keveréket egy 9 hüvelykes kapcsos tortaforma aljára és oldalaira.
- Süssük 10 percig, majd tegyük félre hűlni.
2. **A töltelék elkészítése:**
- Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C-ra.
- Verjük fel a krémsajtot simára. Adjunk hozzá cukrot, tejfölt, vaníliát és sót, majd keverjük össze.
- Finoman keverjük bele a felvert tojásokat.
- Öntsük a tésztára a tölteléket.
3. **Sütés:**
- Helyezzük a kapcsos tortaformát egy nagyobb tepsibe. Töltsük meg a tepsit néhány hüvelyk forró vízzel.
- Süssük körülbelül 1 órán át, vagy amíg a szélei megszilárdulnak és a közepe enyhén rezeg.
- Kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk a sajttortát a vízfürdőben további egy órán át.
- Hagyjuk a sajttortát egy rácson kihűlni, majd hűtsük legalább 4 órán át vagy egy éjszakán át.
4. **Az epres feltét elkészítése:**
- Pürésítsük a felaprított epret és a kukoricakeményítőt.
- Egy lábasban főzzük ezt a keveréket a cukorral közepes hőmérsékleten, amíg besűrűsödik, körülbelül 15 percig.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliát, sót és az apróra vágott epret. Hagyjuk kihűlni, mielőtt a sajttortára öntenénk.
Ez a recept egy krémes és ízletes sajttortát eredményez, édes és savanykás epres feltéttel. További részleteket és tippeket találhatsz a következő oldalakon: [Baked by an Introvert](https://www.bakedbyanintrovert.com/strawberry-cheesecake/) és [Taste of Home](https://www.tasteofhome.com/recipes/strawberry-cheesecake/).
2024. május 23., csütörtök
Epres sajttorta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Címkék
áfonya
AI
állataim
állatvédelem
alma
almás
ananász
aszalt szilva
baromfi
bögrés
burgonya
cica
cicák
cicám
cola
cukkini
cseresznye
csirke
csirkemell
csoki
csokoládé
dagadó
darált hús
dió
díszítés
édesítőpor
édesítőszer
élesztő
eper
fánk
feta sajt
fogadj örökbe
főzelék
fügelevél
gazdikereső
gesztenye
gomba
hús
játék
joghurt
jövő
juhtúró
kacsa
kakaó
kalács
káposzta
karaj
karalábé
kávé
keksz
kelkáposzta
kelt tészta
képgenerátor
keresztszemes
két kiscica naplója
kézimunka
kiwi
kókuszreszelék
konyak
körte
kreatív
krémsajt keksz
kuglóf
kutyám
leveles vajas tészta
leves
libamáj
máj
mák
makaróni
mandala
mandula
mangó
marhahús
Megóvlak Aélapítvány
Megóvlak Alapítvány
Megóvlak Állatbarát Alapítvány
meggy
méz
mogyoró
mogyorókrém
muffin
mustár
müzli
narancs
narancslé
olívabogyó
padlizsán
palacsinta
pálinka
párizsi
piskótatekercs
pizza
póló
pólómánia
profitlehetőség
puding
pudingpor
réteslap
rizs
rolád
rum
sajt
sertéshús
sonka
spagetti
sütemény
sütőtök
szalalkáli
szalonna
szardella
szeder
szerkesztett képek
szójamártás
tea
technológia
tejföl
tejszín
terítő
tészta
tojás
torta
túró
uborka
velő
videó
virágaim
virsli
zöldbab
zöldborsó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése