Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefőtt (fagyasztott gyümölcs
is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5
dl tejszín, 6 evőkanál Natreen édesítőpor 1 citrom
vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál őrölt fahéj
is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz:
egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evőkanál Natreen édesítőpor
Elkészítése: A meggybefőttet lecsöpögtetjük,
de ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt
először szobahőmérsékleten fölengedjük. A
túrót áttörjük, majd a tejszínnel,
az édesítőporral, a citromhéjjal meg annyi kekszmorzsával
gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen.
(A kekszet kis mennyiségben kávédarálóban
a legkönnyebb megdarálni.) Ebből a masszából
a meggyszemek köré vizes kézzel egyenlő nagyságú
golyócskákat formálunk, amiket rendre meghempergetünk
a kókuszreszelék és édesítőszer keverékében.
Letakarva, hűtőszekrényben 3-4 napig elállnak. A túrógolyócskák
citrom- vagy narancshéj helyett fahéjjal ízesítve
is készülhetnek.
Elkészítési
idő: 35 perc Egy darab: 1899 kJ145
kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése