2024. szeptember 13., péntek

Kókuszos-meggyes túrógolyócskák



Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefőtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evőkanál Natreen édesítőpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál őrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evőkanál Natreen édesítőpor

Elkészítése: A meggybefőttet lecsöpögtetjük, de ha fagyasztott gyümölcsöt haszná­lunk, akkor azt először szobahőmér­sékleten fölengedjük. A túrót áttör­jük, majd a tejszínnel, az édesítő­porral, a citromhéjjal meg annyi kekszmorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. (A kek­szet kis mennyiségben kávédaráló­ban a legkönnyebb megdarálni.) Eb­ből a masszából a meggyszemek köré vizes kézzel egyenlő nagyságú golyócskákat formálunk, amiket rendre meghempergetünk a kókusz­reszelék és édesítőszer keverékében. Letakarva, hűtőszekrényben 3-4 na­pig elállnak. A túrógolyócskák cit­rom- vagy narancshéj helyett fahéj­jal ízesítve is készülhetnek.

Elkészítési idő: 35 perc Egy darab: 1899 kJ145 kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése