2024. szeptember 14., szombat
Tartós teasütemény
Tartós teasütemény
Hozzávalók: (KB. 15 Darabhoz) fél vaníliarúd, 1 tojás, fél mokkáskanál sütõpor 20 dkg finomliszt, 8 dkg margarin, 2 púpozott evõkanál Natreen édesítõpor, csipetnyi só, a nyújtáshoz: liszt a díszítéshez: 5 dkg diabetikus csokoládé
Elkészítése: A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tojást felverjük, egy keveset (az egyharmadát) a tészta lekenéséhez elteszünk. A többit a vaníliával ízesítjük, majd a sütõporral összekevert liszttel, a puha margarinnal, az édesítõporral meg a sóval összegyúrjuk. Ha kell, 1 evõkanál rumot is adhatunk hozzá. Cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és kb. fél órára a hûtõszekrénybe tesszük. Utána enyhén meglisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és lisztbe mártott formákkal - csillag, szív, korong stb. - kiszúrjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, a félretett tojással lekenjük, majd elõmelegített sütõben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütõben 155 °C) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A csokoládét fölolvasztjuk, zsírpapírból készített kis tölcsérbe töltjük, a kihûlt sütemények egy részét „megírjuk" vele; de az is jó, ha villával a tetejükre csorgatjuk. Még kiadósabb, ha két-két süteményt diabetikus lekvárral összeragasztunk. Fémdobozban szokás tárolni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Címkék
áfonya
AI
állataim
állatvédelem
alma
almás
ananász
aszalt szilva
baromfi
bögrés
burgonya
cica
cicák
cicám
cola
cukkini
cseresznye
csirke
csirkemell
csoki
csokoládé
dagadó
darált hús
dió
díszítés
édesítőpor
édesítőszer
élesztő
eper
fánk
feta sajt
fogadj örökbe
főzelék
fügelevél
gazdikereső
gesztenye
gomba
hús
játék
joghurt
jövő
juhtúró
kacsa
kakaó
kalács
káposzta
karaj
karalábé
kávé
keksz
kelkáposzta
kelt tészta
képgenerátor
keresztszemes
két kiscica naplója
kézimunka
kiwi
kókuszreszelék
konyak
körte
kreatív
krémsajt keksz
kuglóf
kutyám
leveles vajas tészta
leves
libamáj
máj
mák
makaróni
mandala
mandula
mangó
marhahús
Megóvlak Aélapítvány
Megóvlak Alapítvány
Megóvlak Állatbarát Alapítvány
meggy
méz
mogyoró
mogyorókrém
muffin
mustár
müzli
narancs
narancslé
olívabogyó
padlizsán
palacsinta
pálinka
párizsi
piskótatekercs
pizza
póló
pólómánia
profitlehetőség
puding
pudingpor
réteslap
rizs
rolád
rum
sajt
sertéshús
sonka
spagetti
sütemény
sütőtök
szalalkáli
szalonna
szardella
szeder
szerkesztett képek
szójamártás
tea
technológia
tejföl
tejszín
terítő
tészta
tojás
torta
túró
uborka
velő
videó
virágaim
virsli
zöldbab
zöldborsó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése