Ananászos csirkemell
Hozzávalók: 1 nagyobb filézett csirkemell, 1 ananászkonzerv (nem darabolt), 1 nagy
tejföl, 4 tojás, 15-20 dkg sajt, 2
kiskanál ételízesítő, 1 csipet só, 5 dkg vaj
Megtisztítjuk a húst. Puhára pároljuk a csirkemellet a vajon
és az ananászkonzerv korábban leszűrt levén. Tűzálló tálba rakjuk a húst és
ráhalmozzuk az ananászdarabokat. Kikeverjük a tojásokat a tejföllel, hozzáadjuk
az ételízesítőt és a korábban lereszelt sajtot, majd ráöntjük a csirkére.
Előmelegített sütőben körülbelül 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép
aranybarnára sül. A tetejére még a sütés előtt, valamint a sütés után is
reszelhetünk egy kevés sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése