2017. január 28., szombat





Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 25 dkg cukor,25 dkg liszt, 2 dl tej,  1 csomag sütőpor, 6 evőkanál olaj a krémhez: 1 fagyasztott narancs, 15 dkg cukor,  1,5 dl víz, 2.ek. baracklekvár,    a tetejére:  15 dkg tortabevonó
A narancsot lefagyasztjuk. A  tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük.  A liszthez keverjük a sütőport, majd az olajjal, és a tejjel együtt a tojásos masszához adjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.       Ha a tészta kihűlt, 2/3-1/3 arányban elvágjuk .  A kisebb felét egy keverőedénye morzsoljuk.    A vizet 15 dkg cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lekvárt és hagyjuk kihűlni. A fagyott narancsot héjastól lereszeljük, hozzákeverjük a sziruphoz, majd a morzsolt tésztára öntjük.  Jól összekeverjük és a maradék tésztára kenjük.  A tortabevonót felolvasztjuk gőz fölött, majd a tetejére kenjük.




                                                       Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése