Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 2 mokkáskanál
szódabikarbóna, 10 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál kakaó, 2 tojás, 1
dl tej, 5 dkg zsír
A krémhez: 1 csomag vaniliás puding, 2 csomag
puncspuding, 30 dkg porcukor, 30 dkg
margarin, 7,5 dl tej,
Elkészítés: Először a tésztát készítjük el: gőz felett
összefőzzük a kakaót, a mézet, a tojásokat, a cukrot és a zsírt. Összekeverjük
a szódabikarbónát a liszttel és a tejjel, majd jól összedolgozzuk a két
masszát.
Négy cipóra osztjuk a tésztát, majd kisodorjuk mindegyiket.
Kizsírozott, kilisztezett tepsiben
megsütjük a lapokat. Sütés előtt megszurkáljuk a lapokat, hogy ne legyenek
hólyagosak.
Elkészítjük a krémet. Habosra keverjük a porcukrot a
margarinnal. Fél liter tejben megfőzzük a puncspudingot, a maradék tejben pedig
a vaniliásat.
Amint kihültek a pudingok, elosztjuk bennük a margarinos
krémet: 40 dekát adunk a puncsoshoz, 20-at a vaniliáshoz. Habosra keverjük az
egészet.
Megtöltjük a tésztalapokat, alul, felül puncskrémmel,
középen vaniliással. Porcukorral
meghintve tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése