Hozzávalók: (KB. 15 Darabhoz) fél vaníliarúd, 1 tojás, fél mokkáskanál sütõpor 20 dkg finomliszt, 8 dkg margarin, 2 púpozott evõkanál Natreen édesítõpor, csipetnyi só, a nyújtáshoz: liszt a díszítéshez: 5 dkg diabetikus csokoládé
Elkészítése: A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tojást felverjük, egy keveset (az egyharmadát) a tészta lekenéséhez elteszünk. A többit a vaníliával ízesítjük, majd a sütõporral összekevert liszttel, a puha margarinnal, az édesítõporral meg a sóval összegyúrjuk. Ha kell, 1 evõkanál rumot is adhatunk hozzá. Cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és kb. fél órára a hûtõszekrénybe tesszük. Utána enyhén meglisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és lisztbe mártott formákkal - csillag, szív, korong stb. - kiszúrjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, a félretett tojással lekenjük, majd elõmelegített sütõben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütõben 155 °C) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A csokoládét fölolvasztjuk, zsírpapírból készített kis tölcsérbe töltjük, a kihûlt sütemények egy részét „megírjuk" vele; de az is jó, ha villával a tetejükre csorgatjuk. Még kiadósabb, ha két-két süteményt diabetikus lekvárral összeragasztunk. Fémdobozban szokás tárolni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése