¨
Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz, 3
ek. olaj, 1 csomó újhagyma, 2 zöldpaprika, 40-50 dkg cukkíni, só, őrölt bors, 1
csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 keményebb paradicsom
A húst vékonyabb
csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, az olajban állandóan kevergetve,
fehéredésig sütjük. 1-2 perc különbséggel először a karikára vágott hagymát,
majd a cikkekre szeletelt zöldpaprikát adjuk hozzá, végül a csíkokra metélt
cukkíni kerül a serpenyőbe. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel és
zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk. Közvetlenül tálalás előtt
beleforgatjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Egytálételként
kínáljuk. (A paradicsom héját könnyen lehúzhatjuk, ha a szemeket forrásban lévő
vízbe dobjuk: fél perc múlva kiemeljük, és azonnal hideg vízbe mártjuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése