2019. november 7., csütörtök

Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák




Hozzávalók

8 db édes pala­csinta, 20 dkg gesztenyepüré, 5 dkg porcukor, 10 dkg étcso­koládé, 3 dkg vaj, 0,5 dl rum.


A szokásos módon megsüt­jük a palacsintákat. A geszte­nyepürét a porcukorral és 0,2 dl rummal összedolgoz­zuk, a krémmel megtöltjük a palacsintákat. Kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk. Tetejére szórjuk a reszelt csokoládét, majd addig sütjük, míg a csokoládé a karikákra ráolvad. A sütőből kivéve a maradék rummal leöntjük, meggyújtjuk. és az asztalra tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése