2019. október 16., szerda

Angol szelet


4 evőkanál tejben 1 dkg szalakálit feloldunk. 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk egy kocka Ráma-t (25 dkg) és a feloldott szalakálit. Jól elkeverjük. Végül 30 dkg lisztet és a tojások kemény habját teszzük bele. A kész masszát három fele vesszük. Az első marad sárga, a másikhoz 1 evőkanál kakaót, a harmadikhoz 1 vérnarancsaromát vagy ételfestéket keverünk. Lapokban sütjük.
Krém: 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 csomag vaníliaízű pudingport 3 dl tejben megfőzünk. Ha a puding kihullt, a kikavart vajhoz keverjük. Alulra teszzük a barna lapot. Megkenjük a krémmel, ráborítjuk a rózsaszínű lapot, majd a sárgát.
Máz: 20 dkg porcukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk. 4 evőkanálnyi forró vizet öntünk rá, végül 5 dkg vajat vegyítünk bele. A tésztát bevonjuk a mázzal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése