2019. október 20., vasárnap

Márványlapocskák





Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
125 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
225 g liszt
2 evőkanál kakaópor



Elkészítés: A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a két tojássárgájával elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, az egészből sima tésztát gyúrunk. A tészta felében, külön edényben, eldolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 180ºC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztarúdból 3mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése