Hozzávalók:
30 dkg sovány sertéshús csont nélkül, 2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér), tej a
zsemlék áztatásához, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 kis
fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál
őrölt szerecsendió-virág, kevés mustár, liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez
A
zsemléket apró kockákra vágjuk, és annyi tejjel öntjük le, hogy az teljesen
ellepje. A húst megmossuk, letörölgetjük, és a gyengén kicsavart zsemlével
együtt kétszer átdaráljuk, Hozzáadjuk a tojást, a reszelt vöröshagymát, a
megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, azután ráöntjük az áztatás
után megmaradt tejet. Addig gyúrjuk, amíg a hozzáöntött tejet teljesen
felveszi. Vizes kézzel lapos, kicsi pogácsákat formálunk, és lisztbe forgatjuk.
Kevés forró olajban az egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és
reszelt sajttal megszórjuk. Ha az alsó fele is pirosra sült, meleg tálra
szedjük, és azon forrón leöntjük megsózott, forró tejföllel. Csak akkor
kínáljuk, ha már teljesen kihűlt, sőt ha egy-két óra hosszat a hűtőszekrénybe
tesszük, a rádermedt sajttól-tejföltől különlegesen zamatos íze lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése