15-20 fej csiperkegomba
10 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
10 szelet (kb. 15 dkg) bacon szalonna
Fél fej hagyma, snidling vagy petrezselyem
Só, bors
Panírozáshoz tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez olaj vagy margarin
Elkészítés:
A közepes méretű gombafejeket megtisztítjuk (hámozzuk) és besózzuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megpirítjuk (ha petrezselymet használunk, azt a szalonnával együtt szintén kissé megpirítjuk). A hagymát (és a snidlinget) apróra vágjuk, a megpirult szalonnakockákat (és a petrezselymet) zsír nélkül hozzáadjuk, majd az egészet összedolgozzuk a kétféle túróval, és sóval, borssal ízesítjük.
A gombafejek „öblét” nem túlzottan púposan megtöltjük a krémmel, majd vastagon, „duplán” (prézli–tojás–prézli panírral) bepanírozzuk.
Gyors lángon, forró zsiradékban sütjük, nehogy kifolyjon a töltelék, ügyelve arra is, hogy a fejek ne fordulhassanak a „gomba” oldalukkal lefelé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése