2017. január 18., szerda





Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna,  10 dkg cukor,  2 evőkanál méz,  3 evőkanál kakaó,  2 tojás, 1  dl tej, 5 dkg zsír
A krémhez: 1 csomag vaniliás puding, 2 csomag puncspuding,  30 dkg porcukor, 30 dkg margarin, 7,5 dl tej,
Elkészítés: Először a tésztát készítjük el: gőz felett összefőzzük a kakaót, a mézet, a tojásokat, a cukrot és a zsírt. Összekeverjük a szódabikarbónát a liszttel és a tejjel, majd jól összedolgozzuk a két masszát.
Négy cipóra osztjuk a tésztát, majd kisodorjuk mindegyiket. Kizsírozott,  kilisztezett tepsiben megsütjük a lapokat. Sütés előtt megszurkáljuk a lapokat, hogy ne legyenek hólyagosak.
Elkészítjük a krémet. Habosra keverjük a porcukrot a margarinnal. Fél liter tejben megfőzzük a puncspudingot, a maradék tejben pedig a vaniliásat.
Amint kihültek a pudingok, elosztjuk bennük a margarinos krémet: 40 dekát adunk a puncsoshoz, 20-at a vaniliáshoz. Habosra keverjük az egészet.
Megtöltjük a tésztalapokat, alul, felül puncskrémmel, középen vaniliással.  Porcukorral meghintve tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése