2020. február 12., szerda

Buggyantott tojás remuládmártással



 Hozzávalók: 8 tojás, só, ecet;  a mártáshoz: 2 tojássárgája,  4 evőkanál tej,  2 evőkanál olaj,  1 deci tejszín, 2 kisebb kemény ecetes uborka, 1 csomó petrezselyem zöldje, só, cukor, ecet.
Egy lábasban sós, ecetes vizet forralunk, és a tojásokat egyenként, óvatosan, hogy ne érjenek össze, egymás mellé ütjük. A vizet nem forraljuk tovább, hanem kis lángon abáljuk a tojásokat 5 percig. Lyukas kanállal kiszedjük, a rongyos széleit levágjuk, üvegtálba tesszük,  és leöntjük mártással.
Remuládmártás: gőz felett sűrűre főzünk 2 tojássárgáját 4 evőkanál tejjel. Ha kihült, cseppenként hozzákeverünk 2 evőkanál olajat és a tejszínt. Az uborkát lereszeljük, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk és összekeverjük a mártással. Sóval cukorral, ecettel ízlés szerint megízesítjük. Ha túl sűrű, tehetünk hozzá kevés tejet.
Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése