Hozzávalók a tésztához:
-
35 dkg liszt
-
12 dkg vaj
-
2 tojás sárgája
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál cukor
-
Csipetnyi só
Töltelékhez:
-
1 kg magozott meggy
-
2 kanál zsemlemorzsa
-
10 dkg darált dió
-
20 dkg cukor
-
¼ rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
-
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
-
1 tojásfehérje
-
5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
-
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, az evőkanál cukrot és egy csipet sót. Az egészet összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
-
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét vékonyra nyújtjuk, és egy tepsibe tesszük.
-
Megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
-
Ráhalmozzuk a citromhéjjal és vaníliával ízesített, lecsepegtetett meggyet.
-
Megszórjuk apróra vágott dióval, cukorral, majd ismét kevés zsemlemorzsával.
-
A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük.
-
A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk durvára vágott dióval.
-
Közepes hőfokú sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése