2019. október 14., hétfő

Sajtos-tejfölös falat



Hozzávalók: 30 dkg sovány sertéshús csont nélkül, 2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér), tej a zsemlék áztatásához, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, kevés mustár, liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez
A zsemléket apró kockákra vágjuk, és annyi tejjel öntjük le, hogy az teljesen ellepje. A húst megmossuk, letörölgetjük, és a gyengén kicsavart zsemlével együtt kétszer átdaráljuk, Hozzáadjuk a tojást, a reszelt vöröshagymát, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, azután ráöntjük az áztatás után megmaradt tejet. Addig gyúrjuk, amíg a hozzáöntött tejet teljesen felveszi. Vizes kézzel lapos, kicsi pogácsákat formálunk, és lisztbe forgatjuk. Kevés forró olajban az egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Ha az alsó fele is pirosra sült, meleg tálra szedjük, és azon forrón leöntjük megsózott, forró tejföllel. Csak akkor kínáljuk, ha már teljesen kihűlt, sőt ha egy-két óra hosszat a hűtőszekrénybe tesszük, a rádermedt sajttól-tejföltől különlegesen zamatos íze lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése