2021. október 20., szerda

Ananászos-túrós piskótatorta

HOZZÁVALÓK:
3 dkg liszt,
3 dkg étkezési búzakeményítő,
2 tojás,
20 dkg cukor,
75 dkg túró,
2,5 dl tejszín,
1 ananászbefőtt,
850 ml trópusi gyümölcskoktél,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag citromízű tortazselé,
9 lap fehér zselatin,
1 citrom leve és lereszelt héja,
késhegynyi sütőpor,
a díszítéshez:
koktélcseresznye és tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habbá a tojások fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel. Közben szitáljunk bele 5 dkg cukrot, adjuk hozzá a vaníliáscukrot, majd a sütőporral és az étkezési keményítővel összekevert lisztet. Keverjük bele a tojássárgáját is. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig süssük. Rácsra téve hagyjuk hűlni. Közben az ananászbefőttet csöpögtessük le, a levét fogjuk fel. 5 körszeletet félbe vágjuk, a többit daraboljuk fel. A zselatint áztassuk hideg vízbe. Az átpasszírozott tehéntúrót keverjük ki 10 dkg cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd adjuk hozzá a feloldott zselatint. Végül keverjük bele a kemény habbá vert tejszínt is. Körben rakjuk ki a félbevágott ananászkarikákkal, a közepét kenjük meg a túrókrémmel. Kb. 2 órára állítsuk hideg helyre. A gyümölcskoktélt csöpögtessük le, keverjük össze az ananászdarabokkal, és halmozzuk a krémre. A félretett befőttlében keverjük csomómentesre a tortazselét, szórjuk bele a maradék cukrot, és főzzük össze. Miután langyosra hűlt, öntsük a tortára. További 3 órára állítsuk hűvös helyre. A tortát ízlés szerint tejszínhabbal, koktélcseresznyével díszítsük.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése