2022. október 11., kedd

Túrós zserbó

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl, 1 dkg kakaó, 50 dkg túró, 4 tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 2 ek. tejföl. Elkészítése: Omlós tésztát készítünk. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, és a szódabikarbónát. A tészta kétharmad részébe 1 dkg kakaót teszünk, majd kb. 1,5 kanál tejföllel összegyúrjuk. A maradék tésztába beletesszük a megmaradt tejfölt. Míg a tésztát pihentetjük, elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük, a tojássárgáját a vajjal, a cukorral habosra keverjük. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a felvert tojásfehérjével és 2 evőkanál tejföllel lazítjuk. Egy sütőtepsit kivajazunk, a kinyújtott világos tésztát a közepes tepsibe helyezzük, megkenjük ízlés szerint barackízzel. A barna tésztát kettévesszük, majd kinyújtjuk. A lekváros tésztára ráhelyezzük a kinyújtott egyik barna tésztát, a túrókrémmel rétegezzük, és beborítjuk a maradék barna tésztával. Sütőben 150 fokon készre sütjük. Hűtjük, majd csokoládémázzal a sütemény tetejét bevonjuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése