2022. szeptember 20., kedd

Velős feltét

1 db velő, 1 db kisebb hagyma, 2 kk liszt, 3 ek reszelt sajt, 1 db tojás, 1 kk vágott petrezselyem, só, bors. 1. A sertés- vagy borjúvelőt fél órára langyos vízbe tesszük, hártyáját le- húzzuk, majd 15 percig sós vízben főzzük. Vizébe egy kisebb fej hagymát teszünk. 2. Ha a velő megfőtt, kivesszük a vízből, szitára rakjuk. Ha kihűlt össze- vagdaljuk, hozzáadjuk a tojást, lisztet, reszelt sajtot és a vágott petrezselymet. Összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. 3. Evőkanállal forró zsírba szaggatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük. Előételként is tálalhatjuk forrón, citromszeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése