2025. február 23., vasárnap

Kakaós-kókuszos kevert sütemény

 


Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze margarin (olvasztva)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze fagyasztott gyümölcs (például málna, áfonya vagy eper)
  • 1/2 csésze lekvár (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit vagy sütőformát.
  2. Száraz hozzávalók keverése: Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport.
  3. Nedves hozzávalók hozzáadása: Adjuk hozzá a tojásokat, tejet és az olvasztott margarint a száraz keverékhez, majd alaposan keverjük simára.
  4. Kókuszreszelék és gyümölcsök hozzáadása: Óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket és a fagyasztott gyümölcsöket a tésztába.
  5. Sütés: Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
  6. Lekvár réteg: Amikor a sütemény kihűlt, kenjük meg a tetejét a választott lekvárral.(Ha szeretnénk)
  7. Tálalás: Szeleteljük fel, és tálaljuk önmagában vagy tejszínhabbal.

Ez a sütemény egyszerűen elkészíthető, és a kókusz, kakaó, valamint a gyümölcsök kombinációja igazán különleges ízélményt nyújt. Jó étvágyat kívánok hozzá! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése