2025. február 1., szombat

Cukor- és Gluténmentes Krémtorta



### Cukor- és Gluténmentes Krémtorta Receptje

**Hozzávalók 12 szelethez:**

**A tésztához:**
- 150 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g vaj
- 25 g eritrit
- 2 nagy tojás
- 50 g örölt mandula

**A krémhez:**
- 500 g mascarpone
- 50 g eritrit
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 40 ml presszókávé
- 500 ml tejszín
- 15 g lapzselatin

**A csokoládéglazúrhoz:**
- 3 g lapzselatin
- 150 g víz
- 10 g eritrit
- 15 g kakaópor
- 50 g cukormentes étcsokoládé



**Elkészítés:**

1. **A tészta elkészítése:**
   - A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
   - A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk (ne legyen túl forró, mert a tojás könnyen kicsapódhat), majd hozzáadjuk az eritritet, a tojásokat és az örölt mandulát. Jól elkeverjük.
   - A masszát a formába öntjük, és kb. 15 percig sütjük.

2. **A krém elkészítése:**
   - A mascarponét az eritrittel, a vaníliakivonattal és a presszókávéval simára keverjük.
   - A zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, majd felforrósítjuk. Vékony sugárban hozzáadjuk a krémhez, miközben folyamatosan keverjük.
   - A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összedolgozzuk a zselatinos masszával.
   - A krémet a megsült tésztára öntjük, és legalább 4 órára (vagy éjszakára) hűtőbe tesszük.

3. **A csokoládéglazúr elkészítése:**
   - A vizet, az eritritet, a csokoládét és a kakaóport egy lábasba öntjük, és kevergetve felforraljuk.
   - A tűzről levéve hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott zselatint.
   - Ha a máz langyosra hűlt, a torta tetejére öntjük, és visszatesszük a hűtőbe további egy órára, vagy amíg teljesen meg nem szilárdul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése