Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
Másfél deciliter sör vagy tej
50 dekagramm magvaváló szilva
5 deka darált mandula
1 egész tojás
1 evőkanál porcukor
2 szem összetört szegfűszeg
Csipetnyi só
Vaníliás porcukor (a tetejére)
Elkészítés:
Tészta elkészítése: A tojást habosra verjük a sörrel (vagy tejjel), majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a darált mandulát és az összetört szegfűszeget. Végül belekeverjük a lisztet is. A tésztát 15-20 percig pihentetjük.
Szilva előkészítése: A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és apróra vágjuk.
Összeállítás: A szilvadarabokat hozzáadjuk a tésztához és alaposan összekeverjük.
Sütés: Egy lábosban olajat forrósítunk 170 fokra. Evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Tálalás: A kisütött lepényeket papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajról és még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Tipp: Ez a recept gyors és egyszerű, így bármikor elkészíthető. Kísérletezhetsz más gyümölcsökkel is, például barackkal vagy almával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése