2025. január 9., csütörtök

Mandulás szilvalepény


 

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt

  • Másfél deciliter sör vagy tej

  • 50 dekagramm magvaváló szilva

  • 5 deka darált mandula

  • 1 egész tojás

  • 1 evőkanál porcukor

  • 2 szem összetört szegfűszeg

  • Csipetnyi só

  • Vaníliás porcukor (a tetejére)

Elkészítés:

  1. Tészta elkészítése: A tojást habosra verjük a sörrel (vagy tejjel), majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a darált mandulát és az összetört szegfűszeget. Végül belekeverjük a lisztet is. A tésztát 15-20 percig pihentetjük.

  2. Szilva előkészítése: A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és apróra vágjuk.

  3. Összeállítás: A szilvadarabokat hozzáadjuk a tésztához és alaposan összekeverjük.

  4. Sütés: Egy lábosban olajat forrósítunk 170 fokra. Evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

  5. Tálalás: A kisütött lepényeket papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajról és még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Tipp: Ez a recept gyors és egyszerű, így bármikor elkészíthető. Kísérletezhetsz más gyümölcsökkel is, például barackkal vagy almával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése