2025. január 19., vasárnap

Pulykamell csíkok

 


  • Hozzávalók:
    • Kb. 500g pulykamell filé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 teáskanál Worcestershire szósz (elhagyható)
    • Só, bors ízlés szerint
    • Oregánó, bazsalikom (vagy más kedvelt fűszerek)
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 gerezd fokhagyma (összetörve)
    • 1 kis fej vöröshagyma (vékonyra szeletelve)
    • 10 dkg gomba (szeletelve)
    • Tejföl vagy tejszín
    • Friss petrezselyem a tálaláshoz
    • Rizs vagy burgonya a körethez
  • Elkészítés:
    1. A pulykamell filét vágd vékony csíkokra.
    2. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, szójaszószt, mustárt, Worcestershire szószt (ha használsz), sót, borsot, oregánót és bazsalikomot.
    3. Add hozzá a pulykacsíkokat, és forgasd össze a páccal. Hagyd 10-15 percig pácolódni, de ha van időd, akkor akár 1-2 órát is pihentetheted a hűtőben.
    4. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat, és add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
    5. Add hozzá a gombát, és pirítsd pár percig.
    6. Add a serpenyőbe a pácolt pulykacsíkokat, és pirítsd fehéredésig.
    7. Öntsd fel a fehérborral, és hagyd, hogy egy kicsit elpárologjon.
    8. Add hozzá a tejszínt vagy tejfölt, és forrald össze. Ha sűrűbbre szeretnéd, kevés liszttel is sűrítheted.
    9. A végén keverd hozzá az apróra vágott friss petrezselymet.
    10. Tálald rizs vagy burgonya körettel.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése