2022. szeptember 20., kedd

Havas háztető

Hozzávalók A csokis laphoz: 5 db tojás 10 kg liszt 10 dkg kristálycukor ,2 dkg kakaópor A fehérpiskóta-laphoz 3 db tojás 6 dkg liszt 6 dkg kristálycukor A kávékrémhez: 25 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor 3 dl tej 4 dkg fózni való puding, 1 dkg kávé vagy neszkávé Továbbá: 20 dkg tejszínhab 2 dkg kókuszreszelék 2 dkg csokoládé A piskótalapokhoz válassza szét a tojásokat, a sárgájukat keverje habosra a cukor 1/3-ával, a fehérjéket a ma- radék cukorral verje kemény habbá. Ezután adja hozzá a cukros tojássár- gához a habot és a lisztet, a kakaós piskótához a kakaóporos lisztet. A csokisból kettőt, a „sima" piskótalap- ból egyet készítsen. A piskótákat sü- tőpapíron süsse ki 180 Celsius-fokos sütőben (gázsütő 2. fokozat). Miután megsült, hintse meg liszttel és felfordítva hű tse ki a tepsin Ha ki hűltek a lapok, távolítsa el a sütőpa- pírt, és vágja le a piskóta széleit. A két csokis és egy fehér piskótala- pot töltse be a főzött kávékrémmel (előtte ízlés szerint kevés rummal is meglocsolhatja). Ezután a lapokat te gye hűtőszekrénybe, amíg a krém megdermed. Végül kenje meg a sütemény tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és kó kuszreszelékkel díszítse. Ha a tejszínhab esetleg nem elég mény, olvasztott zselatinnal stabili zálhatja. Kávés krém: Fózze fel a puding port, a kávét, a tejet és a cukrot, majd hút- se ki ,Keverje habos- ra a Rama margarint, és a főzött kávéalap- pal keverje könnyű krémmé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése