2022. szeptember 20., kedd

Töltött gombás rostélyos

Hozzávalók: 4 db 20 dkg-os rostélyos, 30 dkg gomba, 8 dkg zsír, 1 db hagyma reszelve, 1 kk vágott petrezselyem, 2 db tojássárgája, 1 kk paprika, 2 ek paradicsom, 2-3 ek tejfel, só, bors. A hússzeleteket a faggyútól megtisztítjuk, a csontot eltávolítjuk, kalapáccsal kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, petrezselymes, hagymás zsíron megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kihűtjük és belekeverjük a 2 tojássárgáját. Rákenjük a hússzeletekre, felcsavarjuk, fonállal átkötjük. A göngyöleget forró zsírban megsütjük. Zsírjából kiszedjük, hozzáad- juk a reszelt hagymát, paprikát, paradicsomlevet, kevés vizet, telforraljuk és belerakjuk a húsgöngyölegeket és gyakori forgatás mellett puhára pároljuk. A húst zsírjára sütjük, kiszedjük, a fonalat eltávolítjuk és a húst a levébe visszarakjuk. Néhány kanál tejfelt adunk hozzá, felforraljuk. Tarhonyával, rizzsel vagy burgonyacikkel forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése