2022. szeptember 20., kedd

Szardellás szelet

Személyenként: 25 dkg felsálszelet, 5 dkg zsír, 1 db vöröshagyma, 1 dl tejtel, 1 ek liszt, 3 db áttört szardella v. kevés szardellapaszta, só, bors A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük. A vöröshagymát megreszeljük, rászórjuk a húsra, kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. A húst kivesszük a zsírjából, levét meghintjük a liszttel, kevés vízzel feleresztjük és ha felforrt, a megtisztított, áttört szardellát vagy szardella- pasztát és a tejfelt hozzáadjuk. A szeleteket visszatesszük a levébe, felforraljuk és tálaljuk. Spagettit adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése